Geplaatst in Lekker gezond

Lekker gezond: Gevulde paprika met aardappelen

Het volgende gerechtje in lekker gezond is de:

Gevulde paprika:

IMG_0892

Ingrediënten:

oven + ovenschotel

wokpan

bakpan

kom

2 grote rode paprika’s

250 gr (kippen)gehakt

150 gr champignons

2/3 courgette

1 ui

(Parmezaanse) kaas

olijfolie

Kruiden groenten: look, cayennepeper

Kruiden aardappelen: Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

Groenten mengsel:

– Maak de groenten schoon: Verwijder de bovenkant (steel en de zaden) van de paprika’s, schil de courgette, verwijder de pel van de ui.

– Houd de hele paprika apart.

– Snij de ui, de champignons en de courgette in blokjes. Houd de ui apart.

– Bak het gehakt in de wokpan tot ze gaar is.

– Voeg eerst de ui toe tot ze gaat glanzen en daarna de courgette met de champignons.

– Kruid en laat dit even doen.

– Vul de paprika’s en leg de rest van de groenten in de ovenschotel. Hierop zet je de gevulde paprika’s.

– Strooi er wat kaas over.

– Zet dit in een voorverwarmde oven op 180° voor een 30 minuten.

Aardappelen:

– Schil de aardappelen en snijd in partjes.

– In een kom giet je wat olie en Provençaalse kruiden. Meng dit even.

– Dompel de aardappelen in de olie. Laat goed uitlekken.

– Bak de aardappelen in de olie.

– Haal de paprika’s uit de oven en leg alles op een bord. Ziezo, smakelijk eten!

410bc502

Bronnen:

http://www.puursuzanne.nl/2014/02/22/1329/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s