Geplaatst in Uncategorized

Carnem levare!

Dag iedereen,

Carnaval komt er weer aan. Ik weet het allemaal nog goed, zowel op school als in ons dorp werd het gevierd. De verkleedfeestjes op school en de carnavalswagens door het dorp met hun overvolle zakken snoep die ieder jaar leken te minderen.

Alhoewel geschiedkundigen het niet eens zijn over de oorsprong ervan, werd er overal ter wereld het wisselen van de seizoenen en de komst van het nieuwe jaar gevierd, compleet met praalwagens, maskers, vermommingen en luidruchtige rituelen. De donkere periode van de winter werd achter gelaten en het nieuwe leven met warmte en licht werd omarmd. Menskundig gezien is carnaval een omkeringsritueel waarin maatschappelijke rollen werden omgedraaid en normen over gewenst gedrag overboord werden gegooid. In de Middeleeuwen heeft de kerk er een religieus kantje aan gegeven namelijk; het zal voortaan gevierd worden op de vooravond van de vastenperiode. Carnaval of in het Latijns ‘Carnem levare’ betekent letterlijk ‘vaarwel aan het vlees’. Met andere woorden werd al het vlees opgegeten omdat het ijs begon te smelten en het vlees niet meer bewaard kon worden. Alhoewel steeds minder mensen zich aan deze vastenperiode houden, wordt er nog steeds carnaval gevierd. Bij de ene al wat sterker dan bij de andere.

Tot hier de geschiedenis want ik heb hiervoor natuurlijk ook nog een design :). Ik heb het zeer subtiel gehouden. Laten we eraan beginnen!

-Begin met een basislaag en een basiskleur. Ik koos voor 835 van Hema.

-Met een witte nagellak schilder je de narrenmuts. Deze muts kleur je beetje bij beetje in te beginnen met de lichtste kleur. Ik gebruikte geel (118 little miss Sunrise), groen (340 Run Forest Run!), rood (820 Hema) en oranje (020 MAN, GO Tango).

-Met een zwarte nagellak omlijn je de muts rekening houdend met zijn kleine details (vb. de belletjes aan de uiteinden).

-Alleen nog de top coat om je design te beschermen en je bent klaar!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bedankt voor het langskomen en

410bc502

Bron info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s