Geplaatst in DIY

DIY: Boekenlegger!

Dag iedereen,

Het vriendje leest tegenwoordig redelijk veel en is helemaal weg van Stephen King. Maar wat ontbrak er nog? Een boekenlegger. Hij gebruikte zijn judokaart, dus ging ik op zoek naar een leuk design en stuitte op deze. Je kan de boekenlegger gratis downloaden, maar wat is daar leuk aan? Ik besloot om ze zelf te maken.

 

Benodigdheden:

dun karton
snijmes
potlood en gom
geodriehoek
(passer)
dunne zwarte fijnschrijver
stiften

Werkwijze:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

-Voor zijn snuitje: Neem je karton, een potlood en een geodriehoek en omtrek de hoek van 90° en maak ze even lang.
-Voor de bovenkant van zijn hoofd: Verbind met een passer de 2 uithoeken. Ik had geen passer in huis dus heb ik het met de losse hand gedaan.
-Voor de oren: Neem je geodriehoek en leg deze loodrecht op de linkerkant van de snuit. Zet op 1 cm een punt. Meet vanaf dat punt 1 cm en 2 cm en zet ook daar punten. Je zal nu 3 punten hebben staan. Neem het middelste punt en probeer zo loodrecht mogelijk op de bovenkant van het hoofdje te staan. Trek een lijn van 2 cm. Verbind Het eerste punt en het derde punt met de bovenkant van de 2 cm lijn. Ziezo je hebt een oor! Doe nu hetzelfde aan de andere kant.
-Snijd de tekening uit. In plaats van het potlood uit te gommen, heb ik het gewoon omgedraaid. Zo kan je met een proper canvas beginnen.

-Voor de omtrek van de snuit en het hoofd: Ga loodrecht op het snuitje staan en meet 0,5 cm. Zet een punt. Doe dit op verschillende afstanden zodat je ze gemakkelijk kan verbinden. Doe dit alleen voor het snuitje en de bovenkant van het hoofdje.
-Voor de omtrek en binnenkant van de oren: Ga loodrecht op de linkerkant van het oor staan en zet een punt op 2 mm en 5 mm. Doe hetzelfde aan de rechtenkant van het oor. Doe dit weer op verschillende plaatsen zodat je ze gemakkelijk kan verbinden. Doe hetzelfde aan het andere oor. Met de losse hand verbind je alles met elkaar zodat je een mooi geheel krijgt.

-Voor het vossengezicht: Trek eerst een lijn in het midden van de snuit en op 1,5 cm zet je een punt. Aan de onderkant van de snuit heb ik telkens 2 mm genomen aan weerzijden van deze lijn. Op het punt 1,5 cm stopt de 2 mm breedte en vanaf daar is het uit de losse hand en moet je wat uitproberen. Je zou telkens 1 cm kunnen verbreden als je naar boven gaat. Dit kan als hulp dienen. De ogen staan op 4 cm van elkaar. Dus 2 cm aan weerzijden van de middelste lijn. Teken de ogen en het neusje eerst met potlood en ga er nadien pas over met een zwarte fijnschrijver. Alvorens je vosje in te kleuren, gom je eerst alle potloodlijnen weg. Als laatste stap snij je met een snijmes rond de snuit.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ziezo! Je kan ook altijd met de kleuren spelen.
Toch geen fan van het prutswerk maar wel van het design? Dan kan je het nog altijd downloaden ;).

Bedankt voor het langskomen en

410bc502

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s